Search Icon
  1. خانه
  2. مقالات
  3. چسب نانو چیست و چه کاربردی دارد

چسب نانو چیست و چه کاربردی دارد

چسب نانو، یک افزودنی پیشرفته در صنعت ساخت و ساز است، که با هدف افزایش چسبندگی و آب ‌بندی سازه های ساختمانی به خصوص بتن مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب با ترکیب ویژگی‌ های منحصر به فرد خود در بهبود استحکام و دوام سازه‌ ها نقش ویژه ای دارد.

این گروه از مواد به علت کاهش نفوذ پذیری از ترک ‌خوردگی و آسیب‌ های ناشی از رطوبت ممانعت کرده و در برابر شرایط محیطی مختلف مقاوم هستند. از انواع این چسب در مصارفی مثل؛ ترمیم سازه‌ های بتنی، نصب کاشی، آب ‌بندی استخر ها و افزایش استحکام ملات‌ های سیمانی بهره برداری می کنند.

در ادامه درباره علل بهره برداری از این محصول صحبت می شود، مقاله ما را از دست ندهید.

چسب نانو  و ویژگی های بارز آن

چسب نانو، یک محصول پیشرفته در صنعت ساخت و ساز است، که با افزایش چسبندگی توانایی لازم برای آب ‌بندی بتن و ملات‌ ها دارند. این چسب معمولاً بر پایه رزین‌ های آکریلات یا امولسیونی ساخته می‌ شوند و به دلیل ویژگی‌ های خاص خود، به بهبود عملکرد سازه ‌ها کمک می‌ نمایند. از جمله خصوصیات بارز آن عبارتند از؛

1. چسبندگی بالا:

افزایش استحکام فشاری و کششی بتن و ملات با بهبود عمر مفید سازه همراه است.

2. کاهش نفوذ پذیری:

این ماده برتر از نفوذ آب و مواد شیمیایی به داخل بتن و سطوح مختلف جلوگیری می گرداند. این قابلیت مانع از ترک‌ خوردگی و آسیب ‌های ناشی از رطوبت می شوند.

3. مقاومت در برابر شرایط محیطی:

انواع چسب نانو در برابر عوامل مخرب (سرما، گرما، رطوبت، آتش و ضربه) مقاوم هستند و طول عمر مشابه به سیمان در ملات دارند.

4. آنتی باکتریال:

خاصیت آنتی باکتریالی که از رشد باکتری ‌ها، جلب ک‌ها و آلودگی‌ ها جلوگیری می‌ نماید.

5. بی ‌رنگ و شفاف:

پس از ترکیب با بتن به صورت بی ‌رنگ باقی می ‌ماند و تأثیری بر ظاهر نهایی سازه ندارد.

6. انعطاف ‌پذیری:

 افزایش انعطاف ‌پذیری و دوام بتن، خطر ترک خوردگی سطوح را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

کاربرد چسب نانو

چسب نانو به دلیل ویژگی‌ های شگفت انگیز خود به عنوان ماده اصلی در بسیاری از پروژه های ساختمان سازی به کار می رود. با بهره برداری از آن ها، سازه قدرت ویژه ای برای مقابله با عوامل فرسایش به دست می آورد. برخی از مهم ‌ترین کاربرد های آن به شرخ زیر است؛

بیشتر بخوانید: تفاوت رنگ نانو و رنگ پلاستیک

1. ترمیم سازه‌ های بتنی:

استفاده از چسب نانو به عنوان لایه پیوندزا در ترمیم و بازسازی سازه ‌های بتنی آسیب‌ دیده موثر خواهد بود.

2. نصب کاشی و سرامیک:

بهبود چسبندگی ملات ‌های سیمانی و افزایش دوام نصب کاشی و سرامیک بر روی سطوح مختلف.

3. آب ‌بندی استخر ها:

جلوگیری از نفوذ آب به داخل بتن و افزایش مقاومت در برابر رطوبت در استخر ها و مخازن آب.

4. افزایش استحکام ملات‌های سیمانی:

افزودن چسب نانو به ملات ‌های سیمانی برای بهبود خواص مکانیکی و شیمیایی آن‌ ها.

5. نشت ‌گیری:

بهره برداری از این ماده برای جلوگیری از نشت آب در سازه ‌های بتنی و دیگر سطوح.

6. کاربرد در صنایع غذایی و لبنیات:

با برخورداری از خاصیت آنتی باکتریالی در مکان‌ هایی مانند؛ کارخانه‌های لبنیات و صنایع غذایی برای جلوگیری از آلودگی‌ ها به کار می روند.

7. ترمیم و بازسازی سازه ‌های عمومی:

استفاده در ترمیم و آب ‌بندی سازه‌ های بتنی، آجری و سنگی.

8. اتصال میلگرد به بتن:

افزایش چسبندگی و استحکام در اتصالات میلگرد ها به بتن.

چسب نانو یک فناوری ویژه و قدرتمند برای جایگزینی متریال های سنتی مثل؛ ماسه، سیمان و گچ می باشد. اگر به دنبال این محصول در کیفیت های بالا هستید، مجموعه بزرگ نانو سیلکو آماده خدمت گذاری به شما است.

چسب نانو

نحوه کار چسب نانو

در عصر حاضر، تکنولوژی نانو در زندکی مردم و صنعت جایگاه ویژه ای دارد. صنعت گران عزیز توانستند با تکیه بر این فناوری به راز ساخت محصولات مختلفی مثل؛ چسب نانو دست یابند.

نحوه کار با این محصول به گونه ‌ای است، که با ترکیب آن با بتن یا ملات، ویژگی ‌های فیزیکی و شیمیایی آن ‌ها بهبود می ‌یابد. مراحل کارکرد این مادا به شرح زیر می باشد؛

1. آماده ‌سازی سطح:

قبل از استفاده از چسب نانو، سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی، چربی، گرد و غبار و خاک پاک‌ سازی گردانید. این عمل به افزایش چسبندگی کمک شایانی می کند.

2. ترکیب با آب:

به طور معمول در پروژه ها، این ماده با آب مخلوط شده تا به غلظت مناسب برسد. این پروسه به رقیق شدن چسب و تسهیل در ترکیب آن با ملات نقش دارد.

3. اضافه کردن به ملات:

پس از رقیق شدن، چسب نانو به سیمان، شن و ماسه اضافه می ‌شود، تا یک ملات خمیری شکل و روان ایجاد نمایید. این ملات به دلیل وجود چسب نانو دارای چسبندگی و استحکام بالاتری خواهد بود.

4. مالیدن لایه چسب:

قبل از بهره برداری از ملات، یک لایه نازک از چسب نانو روی سطح بتن یا ملات قبلی مالیده می‌ شود. این عمل پیوند قوی ‌تری بین لایه‌ های مختلف به وجود می آورد.

5. اعمال ملات:

ملات حاوی چسب نانو بر روی سطح مورد نظر بزنید. این ملات به علت برخورداری از ذرات نانو علاوه بر خاصیت انعطاف ‌پذیری بالا، بسیار مقاوم هستند.

6. خشک شدن و سخت شدن:

پس از اعمال ملات، چسب نانو به تدریج خشک می ‌شود و پیوند قوی بین ذرات بتن یا ملات ایجاد می ‌کند. این پیوند با افزایش استحکام و دوام سازه همراه است.

7. مقاومت در برابر شرایط محیطی:

چسب نانو به دلیل ویژگی ‌های خاص خود، در برابر رطوبت، سرما، گرما و مواد شیمیایی مقاوم هستند. به این ترتیب قدرت لازم را برای بهبود شاخصه های ایمنی سازه و افزایش عمر آن را دارد.

این مراحل نشان‌دهنده نحوه کارکرد چسب نانو و تأثیر آن بر بهبود کیفیت و استحکام سازه‌ ها است. در عصر حاضر آثاری از بهره برداری از انواع چسب ها دیده می شود.

سخن آخر

چسب نانو پلیمری با ویژگی‌ های منحصر به فرد خود، جزو کالا های اصلی صنعت ساخت و ساز شناخته می ‌شود. این محصول با افزایش چسبندگی، کاهش نفوذ پذیری و مقاومت در برابر شرایط محیطی در جهت افزایش کیفیت و دوام سازه‌ ها به کار می رود.

در فروشگاه اینترنتی نانو سیلکو می توانید پیش از ثبت سفارش خود با کارشناسان ما درباره نیاز هایتان گفت و گو کنید. تن ها شما را در خرید آسان محصولات راهنمایی می گردانند.